Sous vide precision cooker

Hyrs ut av Elisabeth J

Verifierad med BankID

25% svarsfrekvens

Skogalundsklippan 6.7 km

Skador upp till 30 000 kr är försäkrade utan självrisk.

Information

Sous vide är en metod för att tillaga mat. Termen sous-vide kommer från franskan och betyder "i vakuum". Metoden innebär att man tillagar maten i en ångugn eller en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad. Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur. Fördelen med sous vide är att temperaturen blir samma både på utsidan och insidan av maten, d.v.s. man kan tillaga insidan med önskad temperatur utan att överkoka utsidan; detta innebär också att maten blir saftigare. En annan fördel är att det inte sker någon reduktion, d v s avdunstning från de råvaror som ligger i påsen. Kött och grönsaker som får ligga länge (över 6 timmar) blir mörare eftersom kollagen och andra proteiner löses upp. Styckdetaljer som ofta upplevs som sega kan därför serveras möra trots att de fortfarande är rosa. Ägg som tillagas sous vide kan serveras med hård gula och lös vita eftersom gulan koagulerar vid en något lägre temperatur än vitan. Nackdelen är att det inte blir någon stekyta maillardreaktion på utsidan. Eftersom vatten leder värme mer effektivt än luft går det snabbare att tillaga t ex kött med sous-vide i vattenbad än att göra det i ugn. Påsarna ingår inte. Kostar 15 kr st extra:)

Försäkring

Skador upp till 30 000 kr är försäkrade utan självrisk.

Avbokningsvillkor

Om du avbokar senast 2 dagar innan hyresperioden börjar, återbetalas hela beloppet. Om du avbokar dagen innan hyresperioden börjar, återbetalas 50%. Vid avbokning samma dag som hyresperioden börjar utgår ingen återbetalning.